FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Statystyki

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe Wielkie Joł!
Autor Wiadomość
edi 
V.I.P.

Dołączył 1188 dni temu
Wysłany: 2006-02-23, 11:51   Nowe Wielkie Joł!
Wielkie Joł to nie tylko wytwórnia. Wielkie Joł to przede wszystkim niepowtarzalna marka, nietuzinkowe pomysły i profesjonalne działanie. Po kilku miesięcznym zamieszaniu wytwórnia staje na nogi silna i chętna do działania jak nigdy dotąd.

Wielkie Joł powstało w drugiej połowie 2002 roku z inicjatywy jednego z najpopularniejszych artystów Hip-Hopowych w Polsce, członka legendarnego zespołu Warszawski Deszcz – Tede oraz Dj’a Ostasza – organizatora i aktywisty hip-hop'owego.

Przez ponad trzy lata działalności wytwórnia zgromadziła katalog artystów godny pozazdroszczenia. W Wielkie Joł swoją karierę rozpoczynał zespół Sistars, debiutowała trójmiejska Analogia oraz dancehallowy łódzki soundsystem Dreadsquad. Swoje płyty wydali: DonGuralesko, a także znany rapowy duet WSZ & CNE. Ponadto wśród artystów Wielkie Joł pojawili się: Numer Raz, Rufin MC, Dj Kostek, Dj Macu, Mateo oraz Młody Grzech.

vTrzy lata działalności było nieustanną pracą, gdyż nakładem wytwórni Wielkie Joł przez ten czas ukazało się aż 9 płyt: Tede „3H - Hajs, Hajs, Hajs", Tede „Notes”, Sistars „Siła Sióstr", Numer Raz i Dj Zero „Muzyka, bloki, skręty”, Analogia „Esensja Czysta”, DonGuralesko „Drewnianej Małpy Rock”, ścieżka dźwiękowa „12 Ławek”, WSZ & CNE „Jeszcze Raz” oraz Dreadsquad „Dread za Dreadem”.

Oczywiście wydawnictwo płytowe pociągało za sobą konieczność kompleksowej obsługi medialnej artystów związanych z wytwórnią. Wielkie Joł wyprodukowało szereg bardzo popularnych i wysoko budżetowych teledysków między innymi: „Wielkie Joł" (Tede), „Zeszyt Rymów" (Tede z Sistars), „Synu” (Sistars), „Klaszcz” (Tede), „Jak żyć” (Tede), „Chwila” (Numer Raz) oraz „Freedom” (Sistars), DonGuralesko „Cisza” oraz zrealizowany metodą animacji poklatkowej w łódzkim studio Semafor klip Dreadsquad „Budzisz się rano”.

Pod koniec 2005 roku w wytwórni Wielkie Joł nastąpił rozłam. Dotychczasowi wspólnicy – Tede i Ostasz postanowili zakończyć kilkuletnią współpracę. Tym samym zakończył się pewien etap w historii wytwórni. Doszło do podziału, który wpłynął znacznie na obecny wizerunek Wielkie Joł.

Tede stał się jedynym właścicielem marki Wielkie Joł oraz tym samym dyrektorem zarządzającym wytwórnia. Działem Public relations zajmuje się jak dotychczas Kamil Jaczyński, a do wytwórni przyłączyło się również kilku znakomitych grafików, fotografików oraz programistów tworząc naprawdę silną i doskonale zgraną ekipę zdolną zrealizować każde, nawet najtrudniejsze zadania.

"Najwyższy czas było zmienić złą sytuację w firmie. Musiałem podjąć radykalne ruchy, ale nie żałuję tej decyzji. Teraz już wiem, że z taką ekipą wytwórnia Wielkie Joł odżyje, a nadchodzący okres będzie naprawdę udany. Zapowiadają się naprawdę dobre premiery i mamy zamiar bardzo pozytywnie zaskoczyć naszych fanów. Zachęcam wszystkich do współpracy, a wykonawców do przesyłania swoich nagrań. Stawiamy na Hip-Hop, ale każde demo na pewno zostanie wysłuchane." - komentuje Tede.
Kolejorzu nigdy nie będziesz sam!

elomaniak 
Nowy
Globetrotter

Dołączył 1104 dni temu
Wysłany: 2006-02-23, 13:24   
no ciekawe kiedy bed emogl zobaczyc nowa stronkie WJ

QL 
V.I.P.
Rap Gra

Dołączył 1200 dni temu
Wysłany: 2006-02-23, 21:09   
ciekawe kogo tam zobaczymy w WJ :D

des 
V.I.P.
DeStudio.prv.pl

Dołączył 1179 dni temu
Wysłany: 2006-02-26, 10:28   
mi sie wydaje ze to wszystko to niewypal bedzie :?

BTL 
Zajebisty Ziom
Wielkie Siee

Dołączył 1228 dni temu
Wysłany: 2006-03-08, 16:31   
To bedzie super wypał... mixtape mowi swoje nowy :P juz nie moge sie doczekac na nowe ciuszki, plyty wytworni teledyski itd :D

Links 
Moderator
Reprezentuje Siebie

Dołączył 1092 dni temu
Wysłany: 2006-03-08, 19:03   
a ja mam pytanie: niewie ktos gdzie teraz bedzie DGE wydawał?? pewnie jest caly czas bez wytwórni :|

Janca 
Moderator
...jestem ja nie ma reszty!

Dołączył 1249 dni temu
Wysłany: 2006-03-08, 20:19   
chyba pójdzie do nowego labelu Ostasza ;) Tak mi coś świta z wywiadu na cgm.pl ;)

PeatR 
Portal Team
Lajtowe Akcje

Dołączył 1196 dni temu
Wysłany: 2006-03-08, 21:37   
Gural by mógł założyc PDG Produkcje Records :D

Odpowiedz do tematu