|
Lil Dap, jego nowy singiel - co o tej sytuacji myślicie? |
| Autor |
Wiadomość |
Hack
Administrator

Wiek: 19 Dołączył 1272 dni temu Posty: 3857 Skąd: Brick City
|
Wysłany: 2005-12-01, 21:52 Lil Dap, jego nowy singiel - co o tej sytuacji myślicie?
|
|
|
Na oficjalnej stronie PROSTO - www.prosto.pl jakiś tydzień temu ukazał się nowy singiel Lil Dapa "Steady Frontin". Co myślicie o tym kawałku, o Lil Dapie, o jego obecności w PROSTO
Moim zdaniem kawałek "Steady Frontin" jest słaby, nie jaram się ani bitem, ani rapem. Niemniej jednak Dapowi należy się ogromny szacunek za to co robił w latach 90. ubiegłego wieku. "Livin Proof" do dziś słucha się z zachwytem. Może to tylko bity Preema wypromowały album, ale i rap nie był zły (chociaż nie najwyższych lotów).
Myślę, że Lil Dap może pomóc polskiemu hip-hopowi . Możemy się wiele od niego nauczyć (być może i załapać kontakty). Szkoda, że to już rapowa emerytura tego wykonawcy Zapraszam do dyskusji. |
|
|
|
|
Łysy
Moderator One game one life

Pomógł: 2 razy Wiek: 26 Dołączył 1319 dni temu Posty: 4099 Skąd: LUBLIN
|
Wysłany: 2005-12-01, 22:08
|
|
|
no teraz się troche rozmienił na drobne ale jego produkcje z dawnych lat to kozak wiec szacunek dla niego |
_________________ Grupa Trzymająca Władze
"Get my drink on, and my smoke on
Then go home with, somethin to poke on" |
|
|
|
|
Maren
Moderator Brzydki,Zły i Szczery

|
Wysłany: 2005-12-01, 22:30
|
|
|
troche jakby nie patrzec to sie stoczył ze stanow do polski to raczej mu nie wyjdzie na dobre ale nam odwrotnie |
_________________ "Jeśli Masz Liste 10 Najlepszych To 9 Musisz Skreślić Bo Jestem Ja Nie Ma Reszty"
 |
|
|
|
|
OCoBiega?!
Elita Forum Shallow Nights, Blurry Moon

Wiek: 20 Dołączył 1271 dni temu Posty: 981 Skąd: chi-town
|
Wysłany: 2005-12-01, 23:23
|
|
|
a ja mysle ze to zajebiscie wykurwista sprawa z Dapem...teraz czekam zeby sprawdzic track jego ziomka na "plycie Jedkera" no i Epka w Prosto |
|
|
|
|
monster
Stały Bywalec Banned

Wiek: 20 Dołączył 1140 dni temu Posty: 380 Skąd: Cashville
|
Wysłany: 2005-12-02, 13:48
|
|
|
| klip ma dobry, te suki nasmarowane olejami kuurwa tak jak bym tam był |
|
|
|
|
Hack
Administrator

|
Wysłany: 2005-12-02, 14:59
|
|
|
| Jakby ktos nie znał wcześniejszych dokonań Lil Dapa, to wrzuciłem w albumy zagraniczne "Livin' Proof". |
|
|
|
|
EmoticaL
Zbanowany Tripper

Dołączył 1141 dni temu Posty: 263 Skąd: Mexico-City
|
Wysłany: 2005-12-02, 16:26 Re: Lil Dap, jego nowy singiel - co o tej sytuacji myślicie?
|
|
|
Szczeże mówiąc nie mam tego singla, dlatego też nie mogę go ocenić, bo to by było niemądre z mojej strony...
| Hack napisał/a: | Na oficjalnej stronie PROSTO - www.prosto.pl jakiś tydzień temu ukazał się nowy singiel Lil Dapa "Steady Frontin". Co myślicie o tym kawałku, o Lil Dapie, o jego obecności w PROSTO
Moim zdaniem kawałek "Steady Frontin" jest słaby, nie jaram się ani bitem, ani rapem. Niemniej jednak Dapowi należy się ogromny szacunek za to co robił w latach 90. ubiegłego wieku. "Livin Proof" do dziś słucha się z zachwytem. Może to tylko bity Preema wypromowały album, ale i rap nie był zły (chociaż nie najwyższych lotów).
Myślę, że Lil Dap może pomóc polskiemu hip-hopowi . Możemy się wiele od niego nauczyć (być może i załapać kontakty). Szkoda, że to już rapowa emerytura tego wykonawcy Zapraszam do dyskusji. |
Następna płyta Group Home, tesh była wypasiona. Niestety po niej Premier pokłucił się z Group Home, z Guru, i z Jeru The Damaja. Lil' Dap został sam, bo potem Group Home się rozpadł i dlatego przyjechał do Polski. Nie róbcie sobie nadzieji, że kogoś sprowadzi do Polski... |
|
|
|
|
Hack
Administrator

|
Wysłany: 2005-12-02, 17:21
|
|
|
| EmoticaL napisał/a: | | Niestety po niej Premier pokłucił się z Group Home |
Premier pokłócił się jeszcze przed wydaniem "Tear From A Ghetto", a bit na ten album zrobił na specjalną prośbę Guru, który jeszcze z nimi trzymał sztamę.
[ Dodano: 2005-12-02, 17:24 ]
| EmoticaL napisał/a: | | Lil' Dap został sam |
...bo Nutcracker'a wsadzili do pierdla. |
|
|
|
|
EmoticaL
Zbanowany Tripper

Dołączył 1141 dni temu Posty: 263 Skąd: Mexico-City
|
Wysłany: 2005-12-02, 17:29
|
|
|
| No w sumie masz racje, bo Premier pokłucił się z Guru dopiero po wydaniu Decade Of Gangstarr: Full Clip... |
_________________ "All in this, freestyle's wild when I'm throwin this
Non-bogus brothers shake the hip and toe and just
Get involved, roll with the sould, make the head nod
Look at the bash slash back I kick the abstract" |
|
|
|
|
wzw
Ziomal

Wiek: 17 Dołączył 1193 dni temu Posty: 199 Skąd: Kingstone
|
Wysłany: 2005-12-08, 18:46
|
|
|
| ja nie rozumiem was czy nie potraficie do cenic nowoczesnego rapu przeciez trzeba isc do przodu a nie tkic gdzies w latach 90 tych trzeba umiec rozroznic brzienie nawijke teksty przeciez ludzie sei zmieniaja swiat sie zmienia rap sie zmienia Steady Frontin jest wykurwis**..... |
_________________ "........Gwiazdy? Tak jest kilka gdzies tam sie zapalaja widze je co noc one galaktyki ukladaja........" |
|
|
|
|
Hack
Administrator

|
Wysłany: 2005-12-08, 19:20
|
|
|
| Tu nie chodzi o docenienie nowoczesnego rapu, tu chodzi o to że kawałek jest słaby po prostu... |
|
|
|
|
wzw
Ziomal

Wiek: 17 Dołączył 1193 dni temu Posty: 199 Skąd: Kingstone
|
Wysłany: 2005-12-08, 22:26
|
|
|
| wlasnie ze chodzi! Bo sluchajac tego kawalka prownujecie go i stawiacie obok kawalkow Gropu Home z czasow Livin Proof i Tear From Ghetto co wynika z wypowiedzi.... |
_________________ "........Gwiazdy? Tak jest kilka gdzies tam sie zapalaja widze je co noc one galaktyki ukladaja........" |
|
|
|
|
Hack
Administrator

|
Wysłany: 2005-12-08, 22:49
|
|
|
wzw, ale jak mamy go nie stawiać obok nich Nawet bez stawiania ten kawałek jest słaby Niestety sława Dapa już przeminęła, należy mieć nadzieję że niebezpowrotnie. |
|
|
|
|
edi
V.I.P.

|
Wysłany: 2005-12-09, 08:08
|
|
|
| ta... Livin Proof.... to byly czasy... ale dzis jest raczej slaby.... moze polska bedzie krajem do kturego raperzy beda uciekac na emerytury, czyli takim jakim dla pilkarzy jest katar. |
_________________ Za Lechem przemierzamy cały świat,
Wiele sezonów, kilkanaście lat,
Jesteśmy zawsze tam, potęga nasza trwa,
Kolejorzu nigdy nie będziesz sam!
 |
|
|
|
|
Plomien
HHF Team "...Jot-A-Gie-A..."

Wiek: 22 Dołączył 1285 dni temu Posty: 1611 Skąd: wziasc Pieniadze
|
Wysłany: 2005-12-09, 12:03
|
|
|
- Nic o tym nie mysle |
_________________ Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych
ale za te, które w innych budzi. |
|
|
|
|
|
|