|
Encyklopedia Hip-Hop'u Amerykańskiego |
| Autor |
Wiadomość |
Berbelo
Administrator Jestem tym typem

Wiek: 25 Dołączył 1320 dni temu Posty: 4917 Skąd: Z Koziego Grodu
|
Wysłany: 2005-11-14, 16:19 Encyklopedia Hip-Hop'u Amerykańskiego
|
|
|
Dnia 30 listopada 2005 (w Andrzejki) ukazuje się "Encyklopedia Hip-Hop'u". Podobnie, jak "Historia kultury Hip-Hop w Polsce 1977-2002", czy "Polski Hip-Hop pierwsza encyklopedia", przedstawia 4 elementy tej kultury (rap, graffiti, b-boying, DJ-ing), dotyczy jednak jej rozwoju w Stanach Zjednoczonych.
Zawiera: historię kultury Hip-Hop w Stanach od 1969 r., pełne biografie, nazwiska, daty urodzenia hip-hop'owych artystów, pełne dyskografie ponad 1000 wykonawców, ułożone chronologicznie i alfabetycznie (od Aaliyah i A Tribe Called Quest do Ying Yang Twins i Zulu Nation), dokładne dane o ilości sprzedanych płyt, miejsca na listach bestsellerów w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii, biografie klasyków soulu, funku i r'n'b, którzy wpłynęli na współczesny Hip-Hop, ciekawe wypowiedzi, bogate fragmenty wywiadów, opis konfliktów, które targały sceną.
Encyklopedia wyczepująco opisuje rozwój Hip-Hop'u od oldskulowych korzeni aż po crunk, reggaeton i scenę niezależną, pokazuje najnowszą historię czarnej Ameryki, afrocentryzm i islam (Nation Of Islam), dyskryminację czarnych artystów przez polityków, przemysł płytowy i media, które ograniczają wolność przekazu.
Jest to książka dla wszystkich osób, które żyją kulturą Hip-Hop, pragną mieć jej świadomość, lub dla tych, co chcą ją dopiero poznać.
Musze sobie koniecznie to załatwić jak ktoś będzie gdzieś widział gdzie mozna zamawiać niech daje znać |
_________________ Odpadło paru ziomków jeden po drugim
Jeden sprzedał inny siedzi inny ścigany za długi

|
|
|
|
|
Hack
Administrator

Wiek: 19 Dołączył 1272 dni temu Posty: 3857 Skąd: Brick City
|
Wysłany: 2005-11-14, 17:45
|
|
|
Średnio mi się ta akcja podoba Ciągnięcie hajsu z biedsnego słuchacza. |
|
|
|
|
Plomien
HHF Team "...Jot-A-Gie-A..."

Wiek: 22 Dołączył 1285 dni temu Posty: 1611 Skąd: wziasc Pieniadze
|
Wysłany: 2005-11-14, 19:27
|
|
|
| Hack napisał/a: | | Średnio mi się ta akcja podoba Ciągnięcie hajsu z biedsnego słuchacza. |
heheh i tak zadko kiedy kupojesz plyty nie marudz nam |
_________________ Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych
ale za te, które w innych budzi. |
|
|
|
|
Hack
Administrator

Wiek: 19 Dołączył 1272 dni temu Posty: 3857 Skąd: Brick City
|
Wysłany: 2005-11-14, 19:44
|
|
|
Ja kupuję tylko płyty warte moich pieniędzy. Także polskich płyt bardzo mało, w tym roku tylko Mesa i 2cztery7, więcej amerykańskich. A ty Plomien ile kupiłeś płyt w tym roku Taka książka nigdy by nie wyszła gdyby nie moda na hip-hop. Z drugiej strony można się czegoś dowiedzieć o prawdziwym rapie - może niektórzy wreszcie odnajdą lepsze rzeczy niż Hemp Gru, Molesta, Płomień 81 i Tede. Lepsze to niż "Encyklopedia Polskiego Hip-Hopu", bo "polski rap się ledwo zaczął" .
[ Dodano: 2005-11-14, 19:46 ]
Dlatego piszę, że średnio mi sie to podoba, a nie że mi się wcale nie podoba, czaisz? |
|
|
|
|
Lord Kari
Stały Bywalec

Wiek: 18 Dołączył 1183 dni temu Posty: 311 Skąd: Z Pokoju;)
|
Wysłany: 2005-11-14, 20:17
|
|
|
Mi ta akcja tez sie średnio podoba a najmniej podoba mi sie fota 50 cent'a na okladce |
_________________ Move bitch, get out the way. Get out the way bitch, get out the way
 |
|
|
|
|
PeatR
Portal Team Lajtowe Akcje

Dołączył 1196 dni temu Posty: 2025 Skąd: Ostrów Wlkp.
|
Wysłany: 2005-11-14, 20:49
|
|
|
spox akcja ale ta okładka blee a tą o polskim rapie mam |
_________________ Sprawdź to!
 |
|
|
|
|
Paula
HHF Team Miss X

Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła 1223 dni temu Posty: 1609 Skąd: Tajemnica
|
Wysłany: 2005-11-14, 23:57
|
|
|
| a ja bardzo chetnie bym się zpoznala z tą encyklopedia hh |
|
|
des
V.I.P. DeStudio.prv.pl

Wiek: 19 Dołączył 1179 dni temu Posty: 3560 Skąd: Detroit Grammar
|
|
|
|
|
PeatR
Portal Team Lajtowe Akcje

Dołączył 1196 dni temu Posty: 2025 Skąd: Ostrów Wlkp.
|
Wysłany: 2005-11-16, 21:45
|
|
|
no ale może byc ciekawie hehe ^ |
_________________ Sprawdź to!
 |
|
|
|
|