|
Dobry MC |
| Autor |
Wiadomość |
edi
V.I.P.

|
Wysłany: 2006-02-02, 15:56
|
|
|
| LinKs napisał/a: | | moge sie mylic oczywiscie... |
nie mylisz sie...to jest poprostu Twoje zdanie... kazdy lubi cos innego |
_________________ Za Lechem przemierzamy cały świat,
Wiele sezonów, kilkanaście lat,
Jesteśmy zawsze tam, potęga nasza trwa,
Kolejorzu nigdy nie będziesz sam!
 |
|
|
|
|
Hack
Administrator

Wiek: 19 Dołączył 1272 dni temu Posty: 3857 Skąd: Brick City
|
Wysłany: 2006-02-02, 16:05
|
|
|
| LinKs napisał/a: | | dla mnie najwaznieszy jest tekst i flow, dopiero potem przekaz |
Dla mnie również. Przekaz też jest ważny, ale jak usłyszę po raz 120 "elo ziombelo jest ciężko kradne bo nie mam na chleb elo" to natychmiast wyłączam odtwarzacz i cd wędruje prosto do kosza. Ważny jest także oryginalny sposób przedstawiania danego tematu. Uwielbiam jak MC porusza ciekawe tematy w ciekawy sposób, np. Łona, który opowiada o źle na świecie w "Rozmowie".
| malalka napisał/a: | | strasznie mnie drazni jak ktos przeciaga koncowki zeby sie wpasowac w bit albo cos |
U mnie tak samo. Pierwsze nagrywki Slums Attack własnie tym się cechowały, na szczęście teraz Peja już jedzie płynniej. |
|
|
|
|
Links
Moderator Reprezentuje Siebie

|
Wysłany: 2006-02-02, 16:18
|
|
|
| Hack napisał/a: | | Uwielbiam jak MC porusza ciekawe tematy w ciekawy sposób, np. Łona, który opowiada o źle na świecie w "Rozmowie" |
własnie chciałem o tym napisac ale niewiem, cos mnie powstrzymało mimo tego ze Łona na swojej pierwszej płycie rymuje miedzy innymi o: swoim trbancie i o tym ze jest pierdolniety... to album jest jednym z klasków polskiego hh no i jednym z moich ulubionych osobiście dlatego uwazam ze przekaz nie jest taki wazny, przynajmniej dla mnie |
|
|
Janca
Moderator ...jestem ja nie ma reszty!

Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył 1249 dni temu Posty: 3580 Skąd: Whateva Man!
|
Wysłany: 2006-02-02, 17:04
|
|
|
Ciężko mi sie z Wami w takiej sytuacji nie zgodzić ;] Bo faktycznie można sie doszukac przekazu w każdym kawałku Anawet jesli nie ma jkiegoś konkretnego przesłania to jest coś innego ;] Np. wspomniany Łona jeśli nawija o tym że jest pierdolnięty to robi to w taki sposób, że japa sama się cieszy kiedy się tego słucha I kwestia monotematyki która poruszył Hack. Rzeczywiście kiedy słyszy sie kilka lub kilkanaście razy o tym samym to nie chce się słuchać jednak gdy MC robi to w oryginalny sposób słucha się takiego numeru z przyjemnością
[ Dodano: 2006-02-02, 17:06 ]
| Hack napisał/a: | | U mnie tak samo. Pierwsze nagrywki Slums Attack własnie tym się cechowały, na szczęście teraz Peja już jedzie płynniej. |
Z własnych obserwacji wnioskuję, że wiekszość składów które brały się jako pierwsze w Polsce za HH robiły to właśnie w taki sposób Teraz jak byś się z takim rapem wychylił to delikatnie mówiąc nie zostałbyś mile przyjęty w gronie hiphopowców |
_________________ "Wise Men say, "It looks like rain today"
Crackled on the speakers
Trickle down the sleepy subway train"
 |
|
|
|
|
Hack
Administrator

|
Wysłany: 2006-02-02, 17:15
|
|
|
| janca napisał/a: | Ciężko mi sie z Wami w takiej sytuacji nie zgodzić ;] Bo faktycznie można sie doszukac przekazu w każdym kawałku Anawet jesli nie ma jkiegoś konkretnego przesłania to jest coś innego ;] Np. wspomniany Łona jeśli nawija o tym że jest pierdolnięty to robi to w taki sposób, że japa sama się cieszy kiedy się tego słucha I kwestia monotematyki która poruszył Hack. Rzeczywiście kiedy słyszy sie kilka lub kilkanaście razy o tym samym to nie chce się słuchać jednak gdy MC robi to w oryginalny sposób słucha się takiego numeru z przyjemnością
[ Dodano: 2006-02-02, 17:06 ]
| Hack napisał/a: | | U mnie tak samo. Pierwsze nagrywki Slums Attack własnie tym się cechowały, na szczęście teraz Peja już jedzie płynniej. |
Z własnych obserwacji wnioskuję, że wiekszość składów które brały się jako pierwsze w Polsce za HH robiły to właśnie w taki sposób Teraz jak byś się z takim rapem wychylił to delikatnie mówiąc nie zostałbyś mile przyjęty w gronie hiphopowców |
Tede nie przeciągał Dlatego z tych starych zespołów najbardziej lubię Warszafski Deszcz Rap Tedego już za czasów Trzyha i dema "Wuwua" trzymał poziom |
|
|
|
|
Janca

|
Wysłany: 2006-02-02, 17:19
|
|
|
Tede nie przeciągał dlatego napisałem, że większość Z resztą zbyt krótko słucham rapu żebym mógł sie rozpisac na temat starych składów i pierwszych MC... |
Crackled on the speakers
 |
|
|
|
|
Links

|
Wysłany: 2006-02-02, 17:24
|
|
|
| Hack napisał/a: | | Tede nie przeciągał Dlatego z tych starych zespołów najbardziej lubię Warszafski Deszcz Rap Tedego już za czasów Trzyha i dema "Wuwua" trzymał poziom |
szkoda ze juz teraz nie trzyma moze jego "bałns" nie jest taki zły ale tam wolalem starego Tedeusza za czasów własnie Nastukawszy! |
|
|
Hack
Administrator

|
Wysłany: 2006-02-02, 17:27
|
|
|
| LinKs napisał/a: | | szkoda ze juz teraz nie trzyma |
Moim zdaniem Tedzik to dalej świetny raper. A że niektórym nie podchodzą tematy, bity itp. to inna sprawa |
|
|
|
|
Links

|
Wysłany: 2006-02-02, 17:31
|
|
|
| Hack napisał/a: | | LinKs napisał/a: | | szkoda ze juz teraz nie trzyma |
Moim zdaniem Tedzik to dalej świetny raper. A że niektórym nie podchodzą tematy, bity itp. to inna sprawa |
no własnie napisałem ze nie jest źle ale ja jednak wolałem go na straszych produkcjach |
|
|
des
V.I.P. DeStudio.prv.pl

Wiek: 19 Dołączył 1179 dni temu Posty: 3560 Skąd: Detroit Grammar
|
Wysłany: 2006-02-02, 18:09
|
|
|
Heh a ja ostanio wsluchuje sie w Ramone koles ma dobre teksty obry flow i dobra rytmike elooo |
_________________ http://www.myspace.com/despozdro !
 |
|
|
|
|
QL
V.I.P. Rap Gra

Dołączył 1200 dni temu Posty: 2315 Skąd: OSW
|
Wysłany: 2006-02-02, 18:39
|
|
|
no flow to wazna rzecz i mozna go rozwinąc cwiczyc az sie dojdzie do gładkości, wiekszosc nowej wiary rapującej czesto sie zacina a flow to o tym raczej nie mozna mówic ale mysle ze mozna dosc do perwekcji tak samo na free im wiecej sie gada rymy składa tym lepiej to wypada |
|
|
Berbelo
Administrator Jestem tym typem

Wiek: 25 Dołączył 1320 dni temu Posty: 4917 Skąd: Z Koziego Grodu
|
Wysłany: 2006-02-02, 18:43
|
|
|
musi mieć dobry flow zeby było wiadomo o czym nawija teksty też są ważne bo jak ma dobre teksty i chujowy flow to cięzko dojsc o co biega w tych tekstach |
_________________ Odpadło paru ziomków jeden po drugim
Jeden sprzedał inny siedzi inny ścigany za długi

|
|
|
|
|
QL
V.I.P. Rap Gra

Dołączył 1200 dni temu Posty: 2315 Skąd: OSW
|
Wysłany: 2006-02-02, 18:47
|
|
|
| tekst raczej łatwiej napisac niz wyrobic dobre flow |
|
|
Janca

|
Wysłany: 2006-02-02, 19:38
|
|
|
| des napisał/a: | | Heh a ja ostanio wsluchuje sie w Ramone Wink koles ma dobre teksty obry flow i dobra rytmike Wink elooo |
No popieram koleś zajebiście się wczuwa w kradzione bity |
Crackled on the speakers
 |
|
|
|
|
PeatR
Portal Team Lajtowe Akcje

Dołączył 1196 dni temu Posty: 2025 Skąd: Ostrów Wlkp.
|
Wysłany: 2006-02-02, 20:01
|
|
|
przeciąganie wyrazów ma swój urok np u Nagłego Ataku Spawacza |
_________________ Sprawdź to!
 |
|
|
|
|