FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Statystyki

Poprzedni temat «» Następny temat
Dobry MC
Autor Wiadomość
edi 
V.I.P.

Dołączył 1188 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 15:56   
LinKs napisał/a:
moge sie mylic oczywiscie...

nie mylisz sie...to jest poprostu Twoje zdanie... kazdy lubi cos innego :)
Kolejorzu nigdy nie będziesz sam!

Hack 
Administrator

Dołączył 1272 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 16:05   
LinKs napisał/a:
dla mnie najwaznieszy jest tekst i flow, dopiero potem przekaz

Dla mnie również. Przekaz też jest ważny, ale jak usłyszę po raz 120 "elo ziombelo jest ciężko kradne bo nie mam na chleb elo" to natychmiast wyłączam odtwarzacz i cd wędruje prosto do kosza. Ważny jest także oryginalny sposób przedstawiania danego tematu. Uwielbiam jak MC porusza ciekawe tematy w ciekawy sposób, np. Łona, który opowiada o źle na świecie w "Rozmowie".
malalka napisał/a:
strasznie mnie drazni jak ktos przeciaga koncowki zeby sie wpasowac w bit albo cos

U mnie tak samo. Pierwsze nagrywki Slums Attack własnie tym się cechowały, na szczęście teraz Peja już jedzie płynniej.

Links 
Moderator
Reprezentuje Siebie

Dołączył 1092 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 16:18   
Hack napisał/a:
Uwielbiam jak MC porusza ciekawe tematy w ciekawy sposób, np. Łona, który opowiada o źle na świecie w "Rozmowie"

własnie chciałem o tym napisac ale niewiem, cos mnie powstrzymało :) mimo tego ze Łona na swojej pierwszej płycie rymuje miedzy innymi o: swoim trbancie i o tym ze jest pierdolniety... to album jest jednym z klasków polskiego hh no i jednym z moich ulubionych osobiście :D dlatego uwazam ze przekaz nie jest taki wazny, przynajmniej dla mnie :wink:

Janca 
Moderator
...jestem ja nie ma reszty!

Dołączył 1249 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 17:04   
Ciężko mi sie z Wami w takiej sytuacji nie zgodzić ;] Bo faktycznie można sie doszukac przekazu w każdym kawałku :) Anawet jesli nie ma jkiegoś konkretnego przesłania to jest coś innego ;] Np. wspomniany Łona jeśli nawija o tym że jest pierdolnięty to robi to w taki sposób, że japa sama się cieszy kiedy się tego słucha :) I kwestia monotematyki która poruszył Hack. Rzeczywiście kiedy słyszy sie kilka lub kilkanaście razy o tym samym to nie chce się słuchać jednak gdy MC robi to w oryginalny sposób słucha się takiego numeru z przyjemnością :)

[ Dodano: 2006-02-02, 17:06 ]
Hack napisał/a:
U mnie tak samo. Pierwsze nagrywki Slums Attack własnie tym się cechowały, na szczęście teraz Peja już jedzie płynniej.

Z własnych obserwacji wnioskuję, że wiekszość składów które brały się jako pierwsze w Polsce za HH robiły to właśnie w taki sposób ;) Teraz jak byś się z takim rapem wychylił to delikatnie mówiąc nie zostałbyś mile przyjęty w gronie hiphopowców :D

Hack 
Administrator

Dołączył 1272 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 17:15   
janca napisał/a:
Ciężko mi sie z Wami w takiej sytuacji nie zgodzić ;] Bo faktycznie można sie doszukac przekazu w każdym kawałku :) Anawet jesli nie ma jkiegoś konkretnego przesłania to jest coś innego ;] Np. wspomniany Łona jeśli nawija o tym że jest pierdolnięty to robi to w taki sposób, że japa sama się cieszy kiedy się tego słucha :) I kwestia monotematyki która poruszył Hack. Rzeczywiście kiedy słyszy sie kilka lub kilkanaście razy o tym samym to nie chce się słuchać jednak gdy MC robi to w oryginalny sposób słucha się takiego numeru z przyjemnością :)

[ Dodano: 2006-02-02, 17:06 ]
Hack napisał/a:

Z własnych obserwacji wnioskuję, że wiekszość składów które brały się jako pierwsze w Polsce za HH robiły to właśnie w taki sposób ;) Teraz jak byś się z takim rapem wychylił to delikatnie mówiąc nie zostałbyś mile przyjęty w gronie hiphopowców :D

Tede nie przeciągał :D Dlatego z tych starych zespołów najbardziej lubię Warszafski Deszcz :D Rap Tedego już za czasów Trzyha i dema "Wuwua" trzymał poziom ;)

Janca 
Moderator

Dołączył 1249 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 17:19   
Tede nie przeciągał dlatego napisałem, że większość :) Z resztą zbyt krótko słucham rapu żebym mógł sie rozpisac na temat starych składów i pierwszych MC... :(

Links 
Moderator
Reprezentuje Siebie

Dołączył 1092 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 17:24   
Hack napisał/a:
Tede nie przeciągał Dlatego z tych starych zespołów najbardziej lubię Warszafski Deszcz Rap Tedego już za czasów Trzyha i dema "Wuwua" trzymał poziom

szkoda ze juz teraz nie trzyma :| moze jego "bałns" nie jest taki zły ale tam wolalem starego Tedeusza za czasów własnie Nastukawszy!

Hack 
Administrator

Dołączył 1272 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 17:27   
LinKs napisał/a:
szkoda ze juz teraz nie trzyma

Moim zdaniem Tedzik to dalej świetny raper. A że niektórym nie podchodzą tematy, bity itp. to inna sprawa :)

Links 
Moderator
Reprezentuje Siebie

Dołączył 1092 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 17:31   
Hack napisał/a:
LinKs napisał/a:
szkoda ze juz teraz nie trzyma

Moim zdaniem Tedzik to dalej świetny raper. A że niektórym nie podchodzą tematy, bity itp. to inna sprawa :)

no własnie napisałem ze nie jest źle ale ja jednak wolałem go na straszych produkcjach :wink:

des 
V.I.P.
DeStudio.prv.pl

Dołączył 1179 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 18:09   
Heh a ja ostanio wsluchuje sie w Ramone ;) koles ma dobre teksty obry flow i dobra rytmike ;) elooo

QL 
V.I.P.
Rap Gra

Dołączył 1200 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 18:39   
no flow to wazna rzecz i mozna go rozwinąc cwiczyc az sie dojdzie do gładkości, wiekszosc nowej wiary rapującej czesto sie zacina a flow to o tym raczej nie mozna mówic ale mysle ze mozna dosc do perwekcji tak samo na free im wiecej sie gada rymy składa tym lepiej to wypada :D

Berbelo 
Administrator
Jestem tym typem

Dołączył 1320 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 18:43   
musi mieć dobry flow zeby było wiadomo o czym nawija teksty też są ważne bo jak ma dobre teksty i chujowy flow to cięzko dojsc o co biega w tych tekstach :twisted:

QL 
V.I.P.
Rap Gra

Dołączył 1200 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 18:47   
tekst raczej łatwiej napisac niz wyrobic dobre flow

Janca 
Moderator

Dołączył 1249 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 19:38   
des napisał/a:
Heh a ja ostanio wsluchuje sie w Ramone Wink koles ma dobre teksty obry flow i dobra rytmike Wink elooo

No popieram koleś zajebiście się wczuwa w kradzione bity :D

PeatR 
Portal Team
Lajtowe Akcje

Dołączył 1196 dni temu
Wysłany: 2006-02-02, 20:01   
przeciąganie wyrazów ma swój urok np u Nagłego Ataku Spawacza :D

Odpowiedz do tematu