|
OSTR |
| Autor |
Wiadomość |
Berbelo
Administrator Jestem tym typem

Wiek: 24 Dołączył 1282 dni temu Posty: 4855 Skąd: Z Koziego Grodu
|
Wysłany: 2005-09-05, 23:32 OSTR
|
|
|
Adam Ostrowski , bardziej znany jako O.S.T.R , urodził się w Łodzi . Do dziś mieszka na bardzo związanej ze sobą dzielnicy Bałuty. Ma 24 lata . Swoją przygodę z Hip-Hopem rozpoczął w 1993 roku , kiedy to próbował coś tworzyć na starym radiu marki ''Kasprzak'' jak to nie jeden hip-hopowiec zaczynał . OSTR związany jest jednak z muzyką od małego , ponieważ mając 3 lata zetknął się ze skrzypcami , na których uwielbia grać do dzisiaj , odnosi w tej dziedzinie również niemałe skucesy . Aktualnie studiuje na akademii muzycznej w Łodzi.
Bardziej profesionalnie zajął się hip-hopem z kumplami , tworząc grupę o nazwie BDC , która po trzech latach zmieniła nazwę na LWC . Jej członkami byli : OSTR , Ahmed , Mussi , Celo , Kasina ). Niestety po roku działalności musieli zakończyć swą działalność. OSTR jednak nie porzucił przygody z hip-hopem i dalej tworzył solo. Po pewnym czasie zaczął nagrywać ze znaną dzisiaj dobrze grupą - Obóz TA. W lutym 2001 roku podpisał umowę ze świeżą wytwórnią ''Asfalt Records '' , z którą współpracuje do dzisiaj. Ostry wydał w sumie 8 płyt .
W tym 3 single oraz jeden znany ''mixtape'' prezentujący możliwości freestyle'owe artysty . Pierwszym singlem było nagranie pt. ''Ile jestem w stanie dać'' promujący kolejną płytę o tytule ''Masz to jak w banku'' która była solowym debiutem łodzkiego emce. Po płycie tej ukazał się wspomniany wczesniej ''mixtape'' . Następnie pojawił się kolejny singiel '' Kochana Polsko'' zapowiadający album pt. ''Tabasko'' .
Drugi studyjny album artysty to wczesniej wspomniany tytuł '' Tabasko ''. Album ten miał nieco inny styl niż wydane wczesniej . Na płycie gościnnie wystąpili : Vienio , Fenomen , Tede i kilku innych. A oto lista utworów zgromadzonych na albumie ''Tabasko''.Następnie pojawił się kolejny trzeci już singiel - Bałuty../Z-Łodzi-eje. Na singlu ukazały się dwa utwory z kolejnego albumu . Były to,jak wynika z tytułu , nagrania pt. "Bałuty..." oraz " Z-Łodzi-eje" . Jak narazie przedostatnim albumem z tych które się do dzisiaj ukazały była płyta pt. "Jazz w wolnych chwilach" . Był to podwójny album . Utwory które ukazały sie na płycie zostały wybrane z ponad stu nagranych przez artystę . Na płycie gościnnie wystąpili j Function , Dj Haem , Dj Kostek i paru innych. Wresczcie najnowszym dziełem Ostrego jest album Jazzurekcja , w którym przypomina On o prawdzimym hip-hopie i gardzi komercją . Inspiracją do płyty była nowojorska scena hip-hopowa z początku lat 90-tych.
Podsumowując . OSTR jest jednym z najlepszych polskich emce , nie poddał się komercjalizacji i nie podporządkował mediom . Jest również określany mianem najlepszego polskiego freestyle'owca . Za swoją twórczość muzyczną otrzymał wiele nagród , m.in. dwa "Ślizgery 2003" za najlepszy album roku ("Jazz w wolnych chwilach") oraz za "Osobowość roku " . Jednym słowem jeśli ktoś ma ochotę posłuchać prawdziwego i , śmiało można powiedzieć ,chyba najlepszego polskiego hip-hopu powinien sięgnąć po płyty OSTR-ego |
_________________ Odpadło paru ziomków jeden po drugim
Jeden sprzedał inny siedzi inny ścigany za długi

|
|
|
|
|
Hack
Administrator

Wiek: 19 Dołączył 1234 dni temu Posty: 3838 Skąd: Brick City
|
Wysłany: 2005-09-06, 13:13
|
|
|
| Rispekt Ostry, a singiel "Bałuty.../Z-Łodzi-eje" miał się ukazać ale chyba jednak nie ujrzał światła dziennego. Pozdro |
|
|
|
|
Plomien
HHF Team "...Jot-A-Gie-A..."

Wiek: 22 Dołączył 1247 dni temu Posty: 1608 Skąd: wziasc Pieniadze
|
Wysłany: 2005-09-17, 15:47
|
|
|
| Hack napisał/a: | | Rispekt Ostry, a singiel "Bałuty.../Z-Łodzi-eje" miał się ukazać ale chyba jednak nie ujrzał światła dziennego. Pozdro | pierwsze słysze to czyms takim a moze jeszcze nic straconego i zobaczy swiatło dzienne |
_________________ Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych
ale za te, które w innych budzi.
 |
|
|
|
|
Hack
Administrator

Wiek: 19 Dołączył 1234 dni temu Posty: 3838 Skąd: Brick City
|
Wysłany: 2005-09-17, 15:53
|
|
|
| Plomien napisał/a: | | Hack napisał/a: | | Rispekt Ostry, a singiel "Bałuty.../Z-Łodzi-eje" miał się ukazać ale chyba jednak nie ujrzał światła dziennego. Pozdro | pierwsze słysze to czyms takim a moze jeszcze nic straconego i zobaczy swiatło dzienne |
Nie obraziłbym się, bo album "Jazz w wolnych chwilach", jak na swój kosmiczny poziom, był bardzo słabo promowany. Dla mnie to najlepszy album Ostrego. |
|
|
|
|
cziken
V.I.P. CeZetIKaEeN Jest Tym Typem

Wiek: 19 Dołączył 1280 dni temu Posty: 2586 Skąd: Gryfice
|
Wysłany: 2005-09-19, 14:48
|
|
|
ostry jeden z najlepszych polskich mc tego nie da się ukryć, i co najważniejsze ma swój niepowtarzalny styl, mistrz fristajlu , wszystkie jego płytki było na wysokim poziomie |
_________________ My tu zostaniemy lata,oni po kilka godzin
 |
|
|
|
|
qwazimoto
Moderator

Dołączył 1267 dni temu Posty: 1335 Skąd: ZG
|
Wysłany: 2005-09-22, 13:40
|
|
|
OSTR, ja szanuję go za patriotyzm, ten lokalny może trochę mniej mi się podoba. Choć na projekcie POE nie zmusił mnie do ponownego przesłuchania płyty to wcześniejsze dokonania to naprawdę coś.
Moje ulubione piosenki OSTR'ego to:
"Kochana Polsko", "Komix" i "Yebać" |
_________________ "Świadomość własnej niewiedzy to innymi słowy Mądrość"
Sokrates na wolno
 |
|
|
|
|
arabe
HHF Team

Wiek: 16 Dołączył 1162 dni temu Posty: 1375 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 2005-10-18, 13:00
|
|
|
O.s.t.r. jest spoko .. - czolowka polskiego rapu
Prawie kazdy jego kawalek jest spoko ...
Dla mnie najlepsza jego plyta byl Jazz w wolnych chwilach i tabasko |
|
|
Paula
HHF Team Miss X

Pomogła: 1 raz Wiek: 21 Dołączyła 1185 dni temu Posty: 1585 Skąd: Tajemnica
|
Wysłany: 2005-10-18, 23:11
|
|
|
| ja uwielbima Ostrego jeden z najlepszych MC w Polsce wszystkie plyty byly super i otwarcie mowi ze pierd.. komercje |
|
|
QL
V.I.P. Rap Gra

Dołączył 1162 dni temu Posty: 2312 Skąd: OSW
|
Wysłany: 2005-10-19, 19:41
|
|
|
| a o Saturatorze nic nie ma czy na pewno było coś takiego jak Saturator ?? |
|
|
des
V.I.P. DeStudio.prv.pl

Wiek: 19 Dołączył 1141 dni temu Posty: 3510 Skąd: Detroit Grammar
|
|
|
|
|
hadik
Nowy

Wiek: 21 Dołączył 1147 dni temu Posty: 99 Skąd: LAs Vegas
|
Wysłany: 2005-10-25, 21:23
|
|
|
| O.S.T.R. jest jednym z najleprzych raperów w Polsce. Wszystkie jego albumy są świetne, ale zdecydowanie Tabasco najlepszy |
|
|
|
|
arabe
HHF Team

Wiek: 16 Dołączył 1162 dni temu Posty: 1375 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 2005-10-31, 10:36
|
|
|
| QL napisał/a: | | a o Saturatorze nic nie ma czy na pewno było coś takiego jak Saturator ?? |
Pewnie ze bylo , przeciez jest album na forum :> |
|
|
zoar
Zajebisty Ziom

Wiek: 22 Dołączył 1141 dni temu Posty: 580 Skąd: Elbląg / Warszawa
|
Wysłany: 2005-12-18, 19:56
|
|
|
| Ostr jest dla mnie takim wykonawca w ktorym odnajduje cisze i halas W kazdej syt zyciowej uciekam wlasnioe do kawalkow z jego plyt |
|
|
qwazimoto
Moderator

Dołączył 1267 dni temu Posty: 1335 Skąd: ZG
|
Wysłany: 2006-03-31, 21:59
|
|
|
| Ciekawe czy kiedyś puści w obieg kawałki nieopublikowane na 7 i na Jazzurekcji bo podobno nagrane było w obu przypadkach sto kompozycji. Zajebiście efektywny człowiek. |
_________________ "Świadomość własnej niewiedzy to innymi słowy Mądrość"
Sokrates na wolno
 |
|
|
|
|
Janca
Moderator ...jestem ja nie ma reszty!

Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył 1211 dni temu Posty: 3510 Skąd: Whateva Man!
|
Wysłany: 2006-03-31, 22:06
|
|
|
Wałki na "JWWC" też były z ponad stu wybierane. Może kiedyś je puści w obieg. |
_________________ "Wise Men say, "It looks like rain today"
Crackled on the speakers
Trickle down the sleepy subway train"
http://rapstyl.blogspot.com/
 |
|