FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Statystyki

Poprzedni temat «» Następny temat
Dlaczego robicie graffiti??
Autor Wiadomość
Berbelo 
Administrator
Jestem tym typem

Dołączył 1284 dni temu
Wysłany: 2005-08-24, 21:16   
odezwał sie znawca grafitti hehe

Paula 
HHF Team
Miss X

Pomogła: 1 raz
Dołączyła 1187 dni temu
Wysłany: 2005-09-04, 15:19   
Ja sobie malowalam na kartkach bo na murach to chyba bym sie nie odwazyla mam chyba za male umiejętności

yooschi 
Ziomal

Dołączył 1262 dni temu
Wysłany: 2005-09-09, 12:20   
Nie taguje bo nie uwazam to za graffiti tylko za wandalizm a jak maluje graffiti to nie u sasiada na domie tylko w takich miejscach gdzie nie bedzie to nikomu przeszkadzało ale bedzie widoczne dla innych 8)

Jacuś 
Nowy

Dołączył 1156 dni temu
Wysłany: 2005-10-05, 23:10   
yooschi napisał/a:
Nie taguje bo nie uwazam to za graffiti tylko za wandalizm
Witam serdecznie. To mój pierwszy post na tym forum i od razu przypieprzę się do wypowiedzi moderatora. 8) W świetle prawa i logicznego myślenia cały ogół graffiti jest wandalizmem. Nieważne czy jest to tag na murku, czy wrzut na garażu - jedno i drugie jest nielegalne, więc takie myślenie jest bez sensu. Co do tagów, to wiadomo: są podpisy "Przemek", "Łysy", "Zuzia tu była", są tagi tojów i są tagi kozackie. Jedne szpecą, inne zdobią (nie wg ciecia który je usuwa), ale wszystkie i tak są nielegalne. Liczy sie jednak estetyka. Ja tagi i tagowanie kocham. Niewiele jest dla mnie rzeczy przyjemniejszych od opier*olenia całego wagonu tramwajowego po całym dniu pracy i szkoły. Co do tagów i wrzutów, to niekoniecznie idą one w parze - znam sporo osób, które kreślą zajebiste litery, a wrzutów nie robią. A dlaczego robię graffiti? Bo każda akcja daje mniejszego lub większego kopa, ludzie znają moje imię i mój styl i zawsze jest co kobiecie dać na urodziny. Pozatym przyjemnie jest oglądać swoje wrzuty.

Goliath 
Nowy

Dołączył 1136 dni temu
Wysłany: 2005-10-25, 18:24   
Tu sie kurde z tobą zgodze Jacuś co do tagów. Ja tagowania nie uważam za coś złego, gorszego od normalnych wrzutów. To też potrafi być zaje****e. Sam taguje a co do wrzutów to raczej nie miałem jeszce okazji. Moze to dlatego że nigdy wystarczającej ilości hajsu nie moge uzbierac. Jak narazie rysuje tylko na kartkach i robie wlepy no i taguje jak wspomniałęm ale to tylko wtedy jak sie jakaś pucha nawinie. Robie graffiti dlatego że to lubie i pozwala mi sie to jakoś wykazać uwolnić ood rzeczywistości i wogóle takie tam :) a najlepsze w tym jest to że ograniczeniami są tylko twoja wyobraźnia no i talent niestety : /

des 
V.I.P.
DeStudio.prv.pl

Dołączył 1143 dni temu

Wysłany: 2005-10-26, 15:12   
W sumie to malo maluje z braku hajsu :) ale jak juz mam cos popsikac to dlaego by pokazac ludzia i dla wspomnianej adrenaliny :D zajebiste uczucie gdy malujesz i myslisz zeby nie bylo przypalu :mrgreen:
Cytat:
W świetle prawa i logicznego myślenia cały ogół graffiti jest wandalizmem.

Oj ziomus no w switle prawa ale pomysl ze np. lepsze graffiti na jakims nie uzywanym budynku niz na nodnowionym bloku ;) wiec to gdy ludzie widza ze szanujesz ich domy to od razu jakis respekt ;)

desiq 
Nowy
7064421

Dołączył 1132 dni temu
Ostrzeżeń:
 1/3/3
Wysłany: 2005-10-29, 21:24   
ja narazie tylko rysuje sobie na kartce,próbowałem na ścianie ale to nie to samo...a dlaczego to robie..bo to jest to co mnie naprawde jara w tym życiu pragne jakos sie przez to okreslic w szarym
społeczeństwie..i oczywiscie hip hop..w pełnym jego znaczeniu...

OCoBiega?! 
Elita Forum
Shallow Nights, Blurry Moon

Dołączył 1234 dni temu
Ostrzeżeń:
 1/3/3
Wysłany: 2005-11-05, 01:40   
jak bylem w polsce to kiedys sie tym zajaralem ale jak juz kupilem puszki,i zrobilem swoj pierwszy "wrzut" na scianie to po kilku nastepnych dniach stwierdzilem ze sie nienadaje i chyba jednak niebede sie przyznawal ze to ja zrobilem :lol:

des 
V.I.P.
DeStudio.prv.pl

Dołączył 1143 dni temu

Wysłany: 2005-11-06, 10:41   
Wiesz pierwsyz wrzut zawsze jest najgorszy ;) w moim przypadku tez tak bylo ;) a terazj uz mi lepiej wychodzi ;) elo

muph19 
Nowy

Dołączył 850 dni temu
Ostrzeżeń:
 2/3/3
Wysłany: 2006-08-07, 22:27   
hmmmmmmmm..... dobre pytanie... maluje bo moge w ten sposób wyrazić samego siebie, rozwijać umiejętności które wrzut za wrzutem są coraz lepsze.. maluje <nielegale> żeby temu państwu policyjnemu zrobić akuku.... i pokazać że tak naprawde mogą nas w dupe pocałować ... maluje bo to tylko tak naprawde mnie relaksuje:):) pzdr

haenGB 
Nowy

Dołączył 762 dni temu
Ostrzeżeń:
 2/3/3
Wysłany: 2006-11-03, 13:49   
bo to całe moje życie najlepsza forma malarstwa która sie rozwija

gunryderz 
Nowy

Dołączył 750 dni temu
Wysłany: 2006-11-15, 23:27   
robie to dla siebie bo ten szit kocham´... i by mnie ludzie za to szanowali 8)

FatMath 
Nowy

Dołączył 630 dni temu
Wysłany: 2007-03-15, 19:16   
bo to jest fajne .. ty zaly dzien jestes przed komputerem a my robimy grafiti

k4ps 
Nowy

Dołączył 625 dni temu
Ostrzeżeń:
 1/3/3
Wysłany: 2007-03-20, 23:04   
heh ja sie nigdy nie bawilem w graffiti bo nie mam talentu i fantazji jedynie co mazalem markem po blokach to LEGIA :]

el00000 
Nowy

Dołączyła 620 dni temu
Wysłany: 2007-03-25, 11:49   
dokladnie teraz juz graffiti to cale moje zycie :DD

Odpowiedz do tematu