|
MAŁOLAT & AJRON - "W POGONI ZA LEPSZĄ JAKOŚCIĄ ŻYCI |
| Autor |
Wiadomość |
Plomien
HHF Team "...Jot-A-Gie-A..."

Wiek: 22 Dołączył 1249 dni temu Posty: 1608 Skąd: wziasc Pieniadze
|
Wysłany: 2005-09-28, 23:09 MAŁOLAT & AJRON - "W POGONI ZA LEPSZĄ JAKOŚCIĄ ŻYCI
|
|
|
01. To tylko M&A
02. W tej grze
03. Przestępcze myśli (+ Włodi)
04. W weekendy żyjąc
05. Rodzice
06. Sąsiedzi (+ Ero, Sokół)
07. Rap z boiska (+ Kafar)
08. Piszę tekst (+ Mes)
09. Ostatnia szansa
10. Klasyk (Rap miejski)
11. One (+ Eis)
12. Wkurwiam się
13. Trzeba żyć (+ Pezet)
No i rok 2005 w polskim rapie zaczął się porządną pozycją ze stajni PROSTO(szacunek!) w wykonaniu Małolata i Ajrona. Płytka W Pogoni Za Lepszej Jakości Życiem zapowiadana była na 12 grudnia, ale jak to norma w Polsce, terminy się po obsuwały i wyszła dopiero w styczniu. Wiele ludzi czekało na tą pozycję(ja też się do nich zaliczam) i się nie zawiedli, jednak do rewelacji daleko. Po prostu kawał porządnego rapu.
Małolat, po 6 latach zajmowania się rapem, stworzył swój pierwszy album wraz z producentem Ajronem. Wielu leszczy, myśli że jest to kopia Pezeta(brat Małolata) i Noona, jednak już na pierwszym kawałku odcina on się od tych wszystkich idiotów. Bity w tej produkcji są naprawdę konkretne. Bardzo zróżnicowane bębny, ciekawe i wyszukane sample, sprawiają, że jest trudno się przyjebać o coś do Ajrona. Moi faworyci to podkłady do utworów Przestępcze myśli, Rap z boiska i Klasyk. Są to bardzo klimatyczne bity, idealnie dopasowane do tekstu i mające to co powinien mieć dobry podkład. Wszystko jest podrasowane skreczami Dj Pandy. Gdyby jeszcze Małolat przestał meledoczynie rymować, było by zajebiście. Najlepiej słychać to w numerze W tej Grze. Jest to bardzo wkurwiające, gdyż żałośnie to brzmi. Ale na szczęście nie zdarza to się za często. Niestety dykcja rapera jest nie za najlepsza. Gdy słyszy się przeprasam, zamiast przepraszam, można nieźle się pośmiać. Ale są to tylko drobiazgi, bo flow Małolata stoi na wysokim poziomie. Za to teksty jego są naprawdę dobre. Rymuje o sprawach typowo osiedlowych: dillowanie, ostre melanże, przypały z prawem i pogoni za lepszej jakości życiem. Już dawno takich tekstów nie słyszałem. Wszystko zostało napisane bardzo szczerze i prawdziwie. Nie ma tu bajek pokroju boryga, o wyrywaniu stu bab na raz, tylko same szczere sprawy. A tekst do numery W weekendy Żyjąc, jest najlepszym melanżowym tekstem od dłuższego czasu. Kozackie sprawy picia i dup ujął, w czysty, prawdziwy sposób. Moje ulubione utwory na płycie to Przestępcze Myśli(mistrzowska zwrota Włodiego), Rap z boiska, Klasyk i Wkurwiam się. Bardzo dobrze wypadli goście na całej produkcji, najsłabiej wypadł TenTypMes, który już mnie powoli nudzi i się sprzedaje na maxa. Coś słaby z niego Hustla. Dla mnie pierwszy singiel płyty to pomyłka. W tej grze to tylko średni utwór, mówiący o samych ogólnych sprawach, które się dzieją w tej grze, z lipnym wokalem jakiejś panny w refrenie. Pozostałe kawałki to nic powyżej dobrego rapu ze strony Małolata, niektóre osobiste jak Rodzice , a inne o sprawach z jego przeszłości Ostatnia Szansa, reszta jest o codziennych sprawach np. Sąsiedzi.
Całość tworzy kolejną solidną pozycję od PROSTO. Słucha się tego bardzo dobrze, ale z czasem słyszy się więcej wad. Polecam ją każdemu kto szuka czegoś dobrego, dobrego wszystkie rapowe kozaki już słuchał. No i nie jest to łatwa pozycja dla lewego fana tej kultury |
_________________ Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych
ale za te, które w innych budzi.
 |
|
|
|
|
Maren
Moderator Brzydki,Zły i Szczery

|
Wysłany: 2005-09-28, 23:16
|
|
|
jedna z lepszych płyt jakie posiadam wogle zajebista wręcz |
_________________ "Jeśli Masz Liste 10 Najlepszych To 9 Musisz Skreślić Bo Jestem Ja Nie Ma Reszty"
 |
|
|
|
|
Hack
Administrator

Wiek: 19 Dołączył 1236 dni temu Posty: 3838 Skąd: Brick City
|
Wysłany: 2005-09-29, 14:56
|
|
|
| Plomien napisał/a: | | Bardzo dobrze wypadli goście na całej produkcji, najsłabiej wypadł TenTypMes, który już mnie powoli nudzi i się sprzedaje na maxa. |
Mes się sprzedaje |
|
|
|
|
Plomien

|
Wysłany: 2005-09-29, 16:30
|
|
|
| Hack napisał/a: | | Mes się sprzedaje |
:] ja mam takie wrazenie .... - poczekam na nowa płytke i powiem wiecej na ten temat |
_________________ Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych
 |
|
|
|
|
qwazimoto
Moderator

Dołączył 1269 dni temu Posty: 1335 Skąd: ZG
|
Wysłany: 2005-09-30, 13:56
|
|
|
| Dla mnie jedna z lepszych płyt tego roku ale nie jedna z lepszych w ogóle. Podoba mi się flow Małolata (dla mnie lepiej wypadł Małolat od Pezeta w pierwszym numerze z Muzyki Klasycznej) i charakterystyczne powtórzenia zamiast szukania słowa do rymu np. interesy w "W weekendy żyjąc" czy psy w "Sąsiedzi". Tekstowo nie podoba mi się Małolat, wyjątkowo mi nie odpowiada merytoryczna część tekstów, nie polubiłbym się z Małolatem. Innym jednak może się podobać bo teksty mają swój sens, cel. Można dla przyjemności przesłuchać raz na jakiś czas. Najbardziej podobały mi się kawałki "Rodzice" i "Sąsiedzi", a podkłady w Rodzicach, Przestępczych Myślach i Trzeba Żyć (taki amerykański). |
_________________ "Świadomość własnej niewiedzy to innymi słowy Mądrość"
Sokrates na wolno
 |
|
|
|
|
cziken
V.I.P. CeZetIKaEeN Jest Tym Typem

Wiek: 19 Dołączył 1282 dni temu Posty: 2586 Skąd: Gryfice
|
Wysłany: 2005-10-02, 14:44
|
|
|
| bardzo dobra płyta, najlepszy debiut ostatnich lat. wg mnie wszyscy goście wypadli zajebiście |
_________________ My tu zostaniemy lata,oni po kilka godzin
 |
|
|
|
|
Janca
Moderator ...jestem ja nie ma reszty!

Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył 1213 dni temu Posty: 3514 Skąd: Whateva Man!
|
Wysłany: 2005-10-02, 16:46
|
|
|
konkretna płytka jedna z najszczerszych produkcji jakie miałem okazje przesłuchać chociaż slucham rapu stosunkowo krótko POLECAM |
_________________ "Wise Men say, "It looks like rain today"
Crackled on the speakers
Trickle down the sleepy subway train"
http://rapstyl.blogspot.com/
 |
|
|
|
|
Plomien

|
Wysłany: 2005-10-03, 22:28
|
|
|
| Cytat: | | konkretna płytka jedna z najszczerszych produkcji jakie miałem okazje przesłuchać chociaż slucham rapu stosunkowo krótko POLECAM |
Jasne ze jesli ktos nie słuchał = powinien przesłuchac -ale czy jest ktos tu taki kto nie słyszał MAŁOLATA ?? heheh |
 |
|
|
|
|
Janca
Moderator ...jestem ja nie ma reszty!

Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył 1213 dni temu Posty: 3514 Skąd: Whateva Man!
|
Wysłany: 2005-10-06, 09:37
|
|
|
może... jakiś Evenement |
_________________ "Wise Men say, "It looks like rain today"
Crackled on the speakers
Trickle down the sleepy subway train"
http://rapstyl.blogspot.com/
 |
|
|
|
|
Szefowa
Administrator KEH Team

Wiek: 23 Dołączyła 1282 dni temu Posty: 3055 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2005-10-08, 09:34
|
|
|
| a ja mam mieszane uczucia co do tej plyty... |
|
|
|
|
PeatR
Portal Team Lajtowe Akcje

Dołączył 1160 dni temu Posty: 2023 Skąd: Ostrów Wlkp.
|
Wysłany: 2005-10-09, 11:07
|
|
|
| Ta płyta juz jest klasyką a nie wiem o co chodzi ci z tym melodyjnym rymem Małolata, dla mnie jak na jego pierwszą legalną plyte jest b.dobrze ciekawe jak bedzie dalej. |
_________________ Sprawdź to!
 |
|
|
|
|
des
V.I.P. DeStudio.prv.pl

Wiek: 19 Dołączył 1143 dni temu Posty: 3513 Skąd: Detroit Grammar
|
|
|
|
|
Hack
Administrator

Wiek: 19 Dołączył 1236 dni temu Posty: 3838 Skąd: Brick City
|
Wysłany: 2005-11-19, 19:06
|
|
|
| Plomien napisał/a: | | Hack napisał/a: | | Mes się sprzedaje |
:] ja mam takie wrazenie .... - poczekam na nowa płytke i powiem wiecej na ten temat |
Płyta wyszła - powiedz więcej na temat rzekomego "sprzedawania się" Mesa. |
|
|
|
|
okrushek
Stały Bywalec ...soul of hip hop...

|
Wysłany: 2005-11-20, 10:20
|
|
|
heh widze ze temacik juz dawno zmieniony... ja jednak dalej na temat Malolata/Ajrona hehe
od poczatq bylam sceptycznie do etgo nastawiona... i nawet jej nie chcialam 'wziasc w swoje posiadanie' bo kawalek w'w tej grze' aniii troszeczke nie przypadl mi do gustu...
dopiero gdy w tv uslyszalam 'przestepcze mysli' z włodim... (dodam ze włodiego tez nie lubie ) przesluchalam i moge stwierdzic ze ten kawalek akurat mu sie udal a kto wie kto wie moze i dorwe gdzies plytke |
_________________ ...soul of hip hop... |
|
|
|
|
des
V.I.P. DeStudio.prv.pl

Wiek: 19 Dołączył 1143 dni temu Posty: 3513 Skąd: Detroit Grammar
|
|
|
|